Klik Klik Klik Thanks Darl!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Junior Aulad

junioraulad-728x90

15 June 2009

Kehilangan~

entri kali ini bersifat serius. ok. serius.

masih ingat berita kemalangan yang menimpa pelajar malaysia di Cairo yang menyebabkan seorang meninggal dunia dan empat yang lain cedera.


"Muhammad Amar Zulkifli, pelajar perubatan tahun tiga yang berasal dari Kepala Batas, Pulau Pinang terbabit dalam kemalangan bersama empat rakannya ketika pulang dari Ain Sokhna, selepas waktu Maghrib, kelmarin (waktu Mesir).

Muhammad Ammar meninggal dunia di tempat kejadian manakala empat lagi rakannya cedera. Semua mangsa dihantar ke Hospital Kasr El Ainy untuk rawatan lanjut.
- Berita Harian -"


setelah membaca beberapa artikel, tiba-tiba saya ternampak sesuatu berkenaan allahyarham ammar zulkifli. rupanya allahyarham bukan calang-calang belia dan pada saya, kehilangan allahyarham ibarat kehilangan mutiara di kalangan belia di Malaysia.

ternyata Allah lebih sayangkan dia. belum sempat dia pulang untuk berbakti kepada keluarga dan masyarakat, Allah sudah menjemputnya kembali.

semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh allahyarham ammar zulkifli. matinya di bumi para anbiya', ketika sedang berjuang menuntut ilmu.

-Al-Fatihah-


klik belog allahyarham

8 comments:

Siti Hasunah Mohammad said...

salam.

ni almarhum ammar yg dalam buku ustaz hasrizal tu ke?

aidaNadia said...

Siti Hasunah>>
erkk.. sunah, ustaz hasrizal mana ye?

criestz said...

ye..
ALLAH sgt syg kn ammar
melebihi sygnya sahabat2 beliau..
ini mmbuatkn kami rela dan tbh dgn pmrgiau beliau..
krana kami yakin psti ada hikmah
disebalik semua ini..
pmrgian ama telah mnyedarkn sahabat2 beliau y sudah trpesong agr kmbali ke lndsn y betol dan mnggntikn tmpt beliau..
rindukn ama~

aidaNadia said...

criestz>>
saya sbenarnya tak kenal ammar. saya dapat tau berita accident tu pun dari sahabat di eqypt. dengarnya sahabat yang lain koma. then, entah macam mana ada peluang terjumpa blog allahyarham.
sabarlah ye. saya sendiri yang tak kenal allahyarham, boleh menitis air mata. inikan pulak orang yang rapat dengan allahyarham...

Siti Hasunah Mohammad said...

ustaz hasrizal abdul jamil...Saifulislam.com..dalm buku Rindu Bau Pohon Tin..jap2. accident ni berlaku bile ye? kalau baru2 ni je, bukanlah tu..sbb dulu ms kat ustaz hasrizal kat jordan, ade junior n kwn2 die mninggal dunia sbab accident kat sne..

aidaNadia said...

huhuhu~ cayang.. accident ni baru je last week.. and allahyarham stud medic kat sana..
ana dapat tau pun dari mmber yang nga studi kat sana.. then next day kluar kat brita tv3..

.:Khalifatun Khairiah:. said...

Assalamualaikum..

Eh, tumpang lalu nadia..

Tolong jawab bagi pihak sunah sat..hehe

Kalau junior Abu Saif dengan Allahyarham Ammar yang ini,orangnya berbeda sih..

Allahyarham meninggal dalam perjalanan nak meninjau tempat untuk rehlah akan datang..

En. criestz [http://criestz.blogspot.com/] dan beberapa sahabat lain ade menceritakan perihal Allahyarham yang menyenangkan.

Blog Allahyarham Ammar : http://kalam-puncak.blogspot.com/

aidaNadia said...

.:Khalifatun Khairiah:. >>

Waalaikumsalam,

iya, kamu benar. thanks for answering on behalf of me. harap sunah dapat jawapannya.. :)